Maud Quaedvlieg

Waterloostraat 27
4826 LW  Breda
0653-738222
 
 
 
 
 
 
 
    
 
 
Klik op Presentatie-knop om
fotopresentatie te bekijken!
 
 
 
 
Waarom ik (kosteloos) deelneem aan dit project:
Frans vroeg mij om aan dit kunstproject mee te doen, kosteloos ja... Ik hoefde daarover niet na te denken.
Een goed doel: banken zorgen ervoor dat mensen elkaar ontmoeten, in gesprek raken misschien, even met elkaar lachen of kort samen iets met elkaar delen. Wat is er nou mooier dan een fijne ontmoeting, een Rendez-Vous. Soms kan zo'n ontmoeting je nog jaren bij blijven!
 
 
Warmte
Ik ben een schilder en vind het een uitdaging om een ontwerp te maken in beton. Beton is voor mij koud, hard en onbuigzaam. Zo makkelijk zet je dat niet naar je hand als schilder. Ik werk bij dit project hoofdzakelijk met acrylverf.
 
Ik liep in december 2011 op de verzamelplaats van betonnen rioolbuizen en het was ijzig koud... Des te meer kreeg ik behoefte om warmte uit te drukken in beton. Ik zocht naar een vorm van geborgenheid en kwam op het idee van een tete-à-tete, waar mensen even beschut kunnen zitten om te schuilen voor wat dan ook en de warmte van het ogenblik, de ontmoeting te vangen! Het bankje noem ik daarom Rendez-Vous.
 
 
De kleuren die ik gebruik zullen dan ook warm zijn aan de binnenzijde van het bankje en aan de buitenkant schilder ik een gestileerd paradijsje waar mensen even kunnen schuilen en wegkruipen, even ondergedompeld worden in een paradijsje midden in de stad. Ik wil dat het er aantrekkelijk uitziet, vrolijk en positief: fluitende vogels en slingertakken met veel kleuren groen en blauw. Ik hoop dat de mensen die hier even uitrusten éven dat idee hebben van kind-zijn en éven genieten van de geborgenheid; vandaar ook de licht overhellende vorm van de bank.
 
 
Samenleving
Met een beetje geduld, doorzettingsvermogen en creativititeit kun je het beeld voor de samenleving veranderen. Doe iets voor het nut en het plezier van het algemeen. Samen iets neerzetten voor de bewoners van Oosterhout geeft mij dan ook een geweldige kick!
 
^ Naar boven