René Frik

 
 
 
 
 
 
 
 
Klik op Presentatie-knop om
fotopresentatie te bekijken!
 
 
 
 
 
Waarom ik (belangeloos) deelneem aan dit project:
 
Het initiatief van Frans stond ik direct voor open. Normaliter ben ik niet zo in voor soortgelijke projecten, maar liet het open en wilde eerst horen wat en hoe en met wie. Nou dat was snel bekeken: vele voor mij al bekende toffe personen waren er bij betrokken. Wat nieuwe gezichten in het circuit die ook allemaal bevielen dus de koek was snel verkocht.
 
Het idee sprak me aan zeker omdat er deze keer eens geen grof geld mee gemoeid is zoals veelal met dit soort grote projecten. Kan me nog goed de discussie voor de geest halen over de hekwerken in de Vlindervallei voor belachelijk veel geld en waar weinig voor geleverd is, en kon me daar ook wel in vinden.
Waarom een kunstenaar van ver weg en niet van een Oosterhoutse kunstenaar of kunstenares, en dan zeker de discussie over de bijna concentratiekampachtige letters boven op het hekwerk…
Door het op deze manier te doen krijg je die discussie niet, is mijn idee tenminste. Daarom vind ik dit een tof plan om als Oosterhoutse kunstenaars het eens andersom te doen, en iets voor de burgers van Oosterhout te doen.
Ik maakte gebruik van het voorgestelde materiaal beton, veelal gebruikte ik afvalstukken van een kleiner formaat buis. Hierin verwerk ik mijn eigen materiaal waar ik veelal mee werk en dat is metaal.
Geen blinkend roestvrij staal, maar gebruikt ijzer dat gaat leven door het onbewerkt te laten (roesten).
Ik heb geen idee achter mijn object, dit is mijn eerste object dat ik vorm geef naar het idee van iemand anders. Frans dus in deze. Normaal maak ik puur eigen werk (zoals ik het altijd zeg) anders kun je net zo goed naar een bedrijf gaan die werken jou idee wel uit, daarvoor ga je niet naar een kunstenaar.
Over mezelf
René Frik, geboren te Oosterhout in '63, een rasechte Oosterhouter dus. Straight to the point. Vader van 2 kinderen, zoon Axel (21) en dochter Aepril (22). 
Opgegroeid in “’t Bos” de naam van de buurt waar ik opgroeide (nu Strijen). Heb daar alles zien bouwen en afbreken, vooral met dat laatste had en heb ik nog steeds veel problemen. Naar mijn idee is er teveel Oosterhoutse historie gesloopt en gebeurt dat heden ten dage jammer genoeg nog steeds. Vandaar ook mijn visie achter kunst: het nieuw leven geven van oude gebruikte en vooral geleefde materialen. Ik werk hoofdzakelijk met metalen, daarnaast muurschilderingen, airbrush, bodypainting, glas-gravures, fotografie en fotobewerkingen, begrafenisfotografie, herdenkings en grafmonumenten, bouwen van motoren, restaureren van alles wat oud is, muziek, theater zoals de jaarlijkste kerstshow in de Schelleboom. Ben niet zo van me te richten op één ding, er moet veel variëteit in zitten.
 
Daarnaast veel met muziek bezig, organiseer jam-sessies, van Oosterhout, Breda tot aan Vlaardingen, met mijn Blues-Brothers en speel en zing zelf ook. Vele jaren lang was ik programmeur/presentator organisator van het Oosterhout-Blues (helaas hebben we hier jaren geleden een punt achter moeten zetten) vele jaren beveiliging Parkfeest, samen met mijn Diana destijds 10 jaar lang organisator van de gehandicaptenrit The Young Oldtimers.
Door mijn zeer vele verschillende ervaringen in het bedrijfs, verenigingsleven en diverse organisaties door de jaren heen ben ik een zeer veelzijdig mens geworden. Vooral ook door de grote bekenden en vriendenkring in allerlei lagen van de bevolking maakt daar deel van uit. Van velen krijg ik dan ook wel eens de naam Mc Gyver (was ooit een tv serie) een oplossing voor elk probleem. Veel met vrienden in de muziek bezig momenteel, een geweldige omgeving met heerlijke mensen om me heen om tot rust te komen van de haastige maatschappij en inspiratie op te doen.
^ Naar boven