Cora van Wanrooij

Mezenlaan 92
4901 AC Oosterhout
0162-470682
 06-20170277
CV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik op Presentatie-knop om
fotopresentatie te bekijken!
 
 
 
 
Waarom ik (belangeloos) deelneem aan dit project:
 
Tot nu toe heb ik steeds tweedimensionaal gewerkt met soms een uitschieter naar een klein object van keramiek , speksteen of hout. Het is een mooie gelegenheid om te laten zien dat ik ook in staat ben om groter werk te ontwerpen.
Het is ook geweldig als je straks aan het wandelen bent en je komt een werk van jou denken in het park tegen. Heel eervol !!!!
 
Materialen die ik hiervoor ga gebruiken zijn:
De ontwerpen heb ik met potlood, stift en aquarelverf gemaakt.
Voor de uitvoering is nodig:
Betonbuizen
Betonverf in verschillende kleuren
Kwasten, rollers,
Terpetine
 
Het idee achter het kunstobject is:
Bij het ontwerpen had ik verschillende ideeën. Een aantal vielen af omdat er geen gebruik gemaakt kon worden van mallen. Ik wilde eerst een speelobject maken. Een ander idee viel af omdat collega-kunstenaars hetzelfde gegeven gebruikten .
 
Bij het idee van de Knuffelbank werd ik geïnspireerd door de Rietveld stoel en dat knuffelen is ontstaan doordat je aan 2 kanten kunt zitten. Je kunt als het ware met je ruggen knuffelen en op deze bank kun met minstens 6 personen op zitten dus je hebt al zo’n lounge relexgevoel. Zoiets als een nest jonge poesjes en hondjes die naast en tegen elkaar liggen lekker warm en gemoedelijk,knus.
 
Bij de Zonnebank komt dat intieme, gemoedelijke en warmte ook weer terug. Hier zit je lekker in de zon en uit de wind. Deze bank is vooral fijn als het eigenlijk te koud is om buiten te zitten maar door de beschutting dat je dit toch kan.
De Zonnebank is ontstaan puur door met wc en andere rolletjes te experimenteren. Zo werden een stuk van een grote en kleine buis opgevuld met beton deze bank.
 
^ Naar boven