Yuri Rosmani

Butselaar 1
4907KL OOSTERHOUT
06-19877340
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik op Presentatie-knop om
fotopresentatie te bekijken!
 
 
Waarom ik (belangeloos) deelneem aan dit project:
 
1. Reden :
    -Ik ben gevraagd om aan dit project deel te nemen door Frans Gabriëls. Ik ben vereerd omdat ik nog maar een paar jaar hier woon en dus geen geboren Oosterhouter ben en zo toch de aandacht en erkenning krijg voor mijn werk als beeldend kunstenaar.

2. Welke materialen :
    -De materialen die ik voor dit object gebruik zijn staal/beton en koper.

3. Het idee :
    -Met deze stoel wil ik de stad Oosterhout (zitvlak) met de bijbehorende drie kerkdorpen Den Hout (armleuning), Oosteind (armleuning) en Dorst (rugleuning) uitbeelden voorzien van een aantal historische jaartallen in koper.

4. Over mezelf :
    -Ik ben geboren in Ossendrecht aan de Belgische grens, waar mijn vader een sportzaak en mijn moeder een dames-kledingzaak hadden. Mijn liefde voor schoonheid en mode is er met de paplepel ingegoten, ook de bezoekjes aan musea in Antwerpen als klein kind hebben mijn voorliefde voor de kunst zeer ontwikkeld.
 
Op mijn 17e vertrok ik voor 9 maanden naar Barcelona om de taal te leren en een andere cultuur te proeven. Door het contact aldaar met modellen en ontwerpers uit de mode-wereld en allerlei kunstenaars en flamboyante figuren, was ik al snel zeker van mijn keuze om mode-ontwerpen te gaan volgen aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten te Antwerpen bij Linda Loppa ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Antwerpse_Modeacademie ). 
 
Na een jaar ruilde ik de academie in voor de Modevakschool het St. Maria ( http://www.instituutsintmaria.be/main_gr4_78bsomode.htm ).
 
Drie jaar later volgde ik edelsmeedkunst bij Daniël von Weinberger ( http://www.cobra.be/cm/cobra/cobra-mediaplayer/kunsten/1.1019615 ) met zeer veel plezier. Ik ging werken bij verschillende mode-zaken en organiseerde modeshows en ik werkte ook met veel plezier in de horeca te Antwerpen.
 
In de loop der tijd groeide mijn collectie curiosa gestaag naar een uitgebreide en historische verzameling klein-antiek van verschillende kunststijlen, devotionalia en antieke boeken. Mijn interesse voor architectuur, geschiedenis, cultuur en antropologie helpen me om mijn schilderijen, collages, foto's en objecten een waardige inhoud te geven. Ik wil de bezoekers van de binnenstad van Oosterhout op een laagdrempelige manier kennis laten maken met mijn creatieve uitspattingen.
 
Inmiddels hangt er om de twee maanden een nieuwe foto in de Albert Heijn aan de Mathildestraat. Bij restaurant "de Heerlijkheid" op de markt hangen 5 indrukwekkende tekeningen en twee schilderijen en in schoenenzaak "La Diva" hangt een vrolijke collage van mijn hand.
 
Ik zit nog vol plannen om onze stad te verrassen met allerlei kunstzinnige projecten (op 6 April begint de expositie met foto's van Oosterhout in de Fietsenkelder onder de markt). Enerzijds een project ter ere van zijn huidige woonplaats Oosterhout en anderzijds een project waarin ik een stukje maatschappelijke bewustwording probeert te verwerken. Wordt vervolgd !
^ Naar boven