Maaike Gilles

Maaike Gilles - de Groot

H 19

Maaike Gilles - de Groot
Heuvel 19 – 23
4901 KB oosterhout
0162-422025
www.h19.nl

 

Verantwoording vormgeving bankje

Kinderen zitten niet stil, ze willen iets doen, kijken rond. De kinderen ontwerpen meteen een speelobject, een bankje om zomaar op te zitten is saai. Kinderen zijn nieuwsgierig, observeren met veel fantasie, ze verzinnen een eigen magische wereld. Kijken naar de wolken in de lucht. De sterrenhemel afspeuren naar een vallende ster. Dit zijn fascinerende bezigheden. In de wolken zie je dieren, rare vormen en luchtkastelen, op warme zomeravonden vuurstrepen (dan mag je een wens doen) of satellieten.
 
Dit zit / straatmeubilair is een publiek observa-torium door en voor kinderen, een magische plek waar je de fantasie de ruimte geeft. Samen hebben we deze vorm bedacht.
 
Dit observatoriumbankje bestaat uit 6 aan elkaar gekoppelde zitelementen die samen de bank vormen. Door de hoek van de afzonderlijke zitelementen ( waardoor de rugleuningen iets naar achter hellen) kun je ontspannen de hemel afspeuren. De oneindigheid ervaren en je verbazen. Het bankje vormt de verbinding tussen hemel en aarde, tussen de oneindigheid en begrenzing. Nieuwsgierigheid is de motivatie voor creativiteit. Het geeft ruimte aan de fantasie.
 
Verantwoording beschildering
De beschildering van het bankje met een decoratie van hedendaagse archetypische cultuursymbolen in zwart, roestbruin en okergeel, plaatst dit observatorium in een kunsthistorische magische context.
 
 
 


^ Naar boven